Geri Ödemesiz Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır Şartları Nelerdir?
Hayvancılık yapmak isteyenler için devlet destekli krediler 2019-2020 yılı içinde de devam etmektedir. Girişimciler yapmak istedikleri işlere göre birçok kuruma hayvancılık hibeleri için başvuru yapabilir. TKDK, KOSGEB, Ziraat Bankası, Kalkınma Ajansları başta olmak üzere daha birçok kurum hayvancılık yapmak isteyenlere, Büyükbaş, küçükbaş, tatlı su balıkçılığı, balık çiftliği, besi ve kanatlı hayvan işletmeleri için hem faizsiz krediler hem de geri ödemesiz hibeler vermektedir. Peki geri ödemesiz hayvancılık kredisi nasıl alınır şartları nelerdir?
İçindekiler
- 1 Geri Ödemesiz Hayvancılık Kredisi Var Mıdır?
- 1.1 Kredi’nin Vadesi Ne Kadar?
- 1.2 Hangi Alanlarda Hayvancılık Desteği Verilmektedir?
- 1.3 İpek Böcekçiliği ve Solucan Gübresi Desteği
- 1.4 Hayvancılık Kredisi Almak İçin Hangi Yolu İzlemeliyiz
- 1.5 Ziraat Bankası Ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin 2 Yıl Ödemesiz 5 yıl Ödemeli kredisi
- 1.6 Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi İçin İstenen Belgeler
- 1.7 Kredinin Tamamı Ne Zaman Verilir?
Kredilerin Kapsamı Nedir?
- Geri Ödemesiz Büyükbaş Hayvan Kredisi(İnek, Dana, Manda, Sığır, Öküz)
- Geri Ödemesiz Küçükbaş Hayvan Kredisi (Koyun, Keçi, Kuzu, Oğlak)
- Geri Ödemesiz Kanatlı Hayvan Kredisi (Tavuk, Kaz, Ördek)
- Geri Ödemesiz Balık Çiftliği Kredisi( Alabalık Tesisi)
Yukarıda saydığımız alanlarda tamamen devlet destekli olup geri ödemesi olmayan krediler verilmektedir. Bu krediler genelde İPARD projeleri, Tarım Bakanlığı Hayvancılık Destekleme Projeleri kapsamında çiftçi ve girişimciye verilmektedir.
Hayvancılık Yapmaya Karar Verdiyseniz Yazımızı Okuyun!
Siz de hayvancılık yapmaya karar verdiyseniz ya da zaten hayvancılık yapıyor; ama işleri daha da büyütüp yeni besiler kurmak istiyorsanız sadece birkaç dakikanızı vererek, Hükümetin şu anda bütün hayvancılık alanlarında sizin gibi girişimcilere, çiftçilere vermiş olduğu kredi ve hibeleri öğrenebilir ve şartları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Geri Ödemesiz Hayvancılık Kredisi Var Mıdır?
Birçok kişi devlet destekli hayvancılık kredisi veriliyor mu şeklinde merak etmektedir. Kısmen evet diyebiliriz. Fakat geri ödemesiz kredi olmaz. geri ödeme yoksa buna hibe adını vermekteyiz. Devlet destekli hayvancılık kredileri uzun süredir devam ediyor ve halen de verilmektedir. Sadece bazı kurumlar zaman zaman destekleri kısıtlı tuttukları için girişimciler diğer kurum hibelerinden haberdar olamaz.
Kredi’nin Vadesi Ne Kadar?
Devlet büyük besi kuran, tavuk çiftliği kuran ve balık çiftliği kuran girişimcilere 5 yıl ve 7 yıl geri ödemesiz krediler ve %50 devlet hibe desteği vermektedir.Bir girişimci söz gelimi 50 bin TL para harcayarak bir besi kurmak istiyor.Bu besi için devlet desteği almak isteyen kişi ilgili kuruma başvuru yaptığında, eğer iyi bir proje hazırladı ise o zaman kendisine 5 sene ya da 7 sene geri ödemesiz 50 bin TL kredi verilecektir. Bu kredinin de %50’si devlet destekli olacağı için, kişi hem 5 sene boyunca bu parayı kullandığı halde devlete para vermeyecek hem de vadesi geldiğinde sadece 25 bin TL geri ödeyerek büyük bir avantaj yakalayacaktır.
Hangi Alanlarda Hayvancılık Desteği Verilmektedir?
Devlet desteğini de yanına alarak hayvancılık yapmak isteyenlere devlet aşağıdaki tüm alanlarda hibe ve ertelemeli hayvancılık kredisi konusunda destek vermektedir. Bu alanlar;
- Büyükbaş hayvan alımı ve besi için işletme giderleri
- Küçükbaş Hayvan alımı ve besi için işletme giderleri
- Balık Çiftliği Kredi desteği
- Kanatlı hayvan, tavuk çiftliği besi kredi desteği
- Arıcılık ve doğal bal üretimi için kredi ve hibe desteği
İpek Böcekçiliği ve Solucan Gübresi Desteği
Saydığımız alanlar dışında ayrıca, bazı dönemlerde ve bölgelere has çok özel grupta yer alan; ipek böceği destekleri, Solucan Gübresi kredi desteği, Yarasa Gübresi kredi desteği ve daha birçok alanda devlet destekleri verilebilmektedir. Devlet destekli kredi veren kurumların başında yer alan; KOSGEB, Kırsal Kalkınma Ajansları, Ziraat Bankası ve TKDK, geri ödemesiz hayvancılık kredisi için ayrı ayrı belgeler ve şartlar istemektedir. Ziraat Bankası bu kurumların her biri ile hayvancılık hibeleri konusunda anlaşma yaptığı için Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi İçin İstenen Belgeleri bilmeniz oldukça önemlidir.
Hayvancılık Kredisi Almak İçin Hangi Yolu İzlemeliyiz
- Hayvancılık sektörüne yeni giriş yapıyorsanız, ne yapacağınıza karar verip bu konu üzerine ayrıntılı fizibilite yapmalısınız.
- Ait olduğunuz meslek grubuna dair resmi belgeniz olmalı, Örneğin, Çiftçi olduğunuza dair belgeniz hazır omalı.
- Tarım Kredi Kooparatifleri, KOSGEP, IPARD ve T.C. Ziraat Bankasına giderek bu konuda ayrıntılı bilgi alıp yola başlayabilirsiniz.
Ziraat Bankası Ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin 2 Yıl Ödemesiz 5 yıl Ödemeli kredisi
2019-2020 yılından Ziraat Bankası Ve Tarım Kredi Kooparatifi 2 yıl geri ödemesiz 5 yıl geri ödemeli 7 yıllık hayvancılığa destek vermek için kredi veriyor. Bu krediği almak için arana şartlar aşağıda yazıldığı gibidir. En önemli şart kredi notunuzun iyi olması ve projenizi hazır olması gerekmektedir. Şartlarınız yeterli ise size en yakın T.C Ziraat Bankasına gidip Tarım Bankacılığı Temsilciliğine başvurmalısınız.
Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi İçin İstenen Belgeler
IPARD, TKDK yada KOSGEB üzerinden hayvancılık hibe kredisi alıp da Ziraat Bankasına yönlendirilen kişilerden aşağıdaki belgeler istenmektedir.
- Yapılan İşin Proje Özeti( Asıl Proje İlgili Kurum Tarafından Onaylandıktan Sonra)
- Kişinin Gelir Durumunu Gösterir Belge
- Kimlik Fotokopisi
- Kredi İçin İstenen Teminatların Belgeleri( Tapu, Ruhsat-Traktör Ruhsatı İstenmektedir-,Arazi Hissesi)
- Kefil İsteniyorsa Onların İmza Sirküsü ve Kimlik Fotokopileri
- Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi
Bu belgeler ile Ziraat Bankası’na başvuru yapan kişilere kredi ve hibeler daha önce onaylandığı için kesin olarak çıkacaktır.
Kredinin Tamamı Ne Zaman Verilir?
Burada bilinmesi gereken önemli bir bilgi var; Tüm kredi limiti hemen kullandırılmaz. Kredinin onaylanmış olması hemen tüm paranın çekileceği anlamına gelmez. Harcama yapıldıkça ve ilgili kurumun proje destek süresi burada çok önemlidir. Örneğin KOSGEB destek programı 3 sene sürmektedir. Bu süre boyunca peyder pey ödeme yapılmaktadır.