Kredihesabi.com

T.C. Kimlik Numarası İle Emekli Maaşı Sorgulama

T.C. Kimlik Numarası İle Emekli Maaşı Sorgulama

Teknoloji hayatımızın her noktasını kolaylaştırmaya devam ediyor. Son bir kaç yıldan bu yana T.C kimlik numarası ile maaş sorgulama işlemi e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Bunun yanından T.C kimlik numarası ile emekli maaş sorgulama, birikmiş emekli maaş sorgulama, engelli maaş sorgulama ve emeklilik sorgulama gibi bir çok bilgiye e-devlet sisteminden ulaşılıyor. Daha önceki dönemlerde bu bilgiler için Sosyal Güvenlik Kurumlarına dilekçe vermek gerekirken artık bu bilgilere dijital ortamdan telefon yada bilgisayar aracılığı ile ulaşmak mümkündür.

T.C İle Maaş Sorgulama

Teknoloji ile entegre olabilen nadir kurumlardan olan SGK, tüm işlemlerini dijital ortama taşıyarak vatandaşlara bilgiye kolay ulaşabilme imkanı sunmaktadır. T.C ile maaş sorgulama işlemi e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Sistemin sorduğu bir kaç soruya verilecek cevapların ardından maaş bilgisine ulaşılacaktır. Bu sorular T.C. Kimlik Numarası, SGK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi’dir. Ayrıca https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden direk maaş sorgulama sayfasına ulaşılmaktadır.

T.C Kimlik Numarası İle Emekli Maaşı Sorgulama

Yıllar boyu çalışıp çabaladıktan sonra kişiye çalışma hayatından geriye kalan tek bağ emeklilik maaşıdır. Ödenilen prim miktarı, primlerin emekli sandığı yadabağkurdan ödenmesi yada 4A, 4B, 4C’den olunan emeklilik daha sonrasında alınacak maaşın miktarını etkilemektedir. Bu nedenle emekli olmadan önce ne kadar emekli maaşının ne kadar alınacağı merak edilen bir konudur. Daha önceki dönemlerde emekli maaşı sorgulama işlemleri SGK’ya dilekçe verilerek öğrenilirken şuan bu bilgiye oturduğumuz yerden ulaşabiliriz. T.C kimlik numarası ile emekli maaşı sorgulama işlemi e-devlet üzerinden yapılabilmektedir.

“Eğer hiç şifre almadıysanız; e-devlet şifresi en yakın PTT’lerden 2 TL gibi cüz-i bir miktar karşılığında kimlik kartı ile alınabilmektedir. Eğer ikinci defa e-devlet şifresi alıyorsanız da bunun için 4 TL ödenmesi gerekmektedir.”

E- devlet şifresi alamayacak konumda iseniz aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi farklı bilgilerle de sistem girişi yapılmaktadır. Bu sayfaya ulaşmak için https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi adresini tuşlamanız gerekmektedir.

Emekli Sandığı Maaş Sorgulama

SGK tüm kurumları bir çatıda topladığından tüm maaş sorgulama işlemleri için SGK’nin sitesi bilgi vermektedir. Bu işlem için öncelikle bir e-devlet şifresi olması gerekmektedir. E-devlet şifrenizle kimlik doğrulama işlemi yaptıktan sonra emekli sandığı maaş sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Emeklilik ile ilgili takıldığınız bir aşamada yada detaylı almak istediğiniz bilgileri ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi ALO 170’i tuşlayarak müşteri temsilcilerinden öğrenebilirsiniz.

“Emeklilik ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi ALO 170’i arayarak öğrenebilirsiniz.”

Emekli Maaşı Hesaplama

Emekli olmadan önce ne kadar alacağımızı bilmek, çalışma hayatı sona erdikten sonraki yaşamımızı şekillendirmede önemli bir unsurdur. Çalışırken bir çok tazminat ile birlikte daha yüksek maaşlar alınırken emekli maaşı (emeklilik statüsüne göre farklılık gösterir) çalışırken alınan maaşdan daha azdır. Emeklilikle ile ilgili tüm sorulara e-devlet sisteminden cevap alınabilmektedir. T.C Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden istenilen bilgilerin (TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl, Doğum Tarihi ) eksiksiz girilmesi ile emekli maaş hesaplama işlemi tamamlanmaktadır.

2020 Yılı Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “En düşük emekli aylığı 1,500 ‘ün altında olmayacak şeklindeki açıklamasından sonra emekli maaşları tekrar revize edildi. Şuan için en düşük emekli maaşı 1.500 TL iken Türkiye Emekliler Derneğinin en düşük emekli maaşı asgari ücretle eşitlensin talebi olmuştur. Eğer bu talep gerçekleşirse en düşük emekli maaşı 2,324 TL ‘ye yükseltilecektir.

2020 Yılı Memur Emekli Maaşı Ne Kadar?

Memur emekli maaşlar derece, yıl hesaplamaları ile birlikte bağkur ve SGK emekliliklerinden daha farklı hesaplanır. 2020 yılı enflasyon oranları ile tekrar iyileştirilen emekli maaşları ne kadar olacak aşağıda listesi yer almaktadır.

2020 Yılı Emekli Memur Aylıkları Ne Kadar?

Eski Yeni
Müsteşar (1/1) 9,088.2 TL 9,587.2 TL
Genel Müdür (1/1) 8,033.4 TL 8,474.5 TL
Şube Müdürü (Lisans 1/4) 3,082.8 TL 3,252 TL
Memur (Lisan1/4) 3,016 TL 3,181.6 TL
Öğretmen (1/4) 3,101.9 TL 3,272.1 TL
Kaymakam 1. Sınıf (1/4) 5,265.5 TL 5,554.6 TL
Başkomiser (!/4) 3,207.9 TL 3,384 TL
Polis Memuru (8/1) 3,207.9 TL 3,384 TL
Hemşire ( Lisans 1/4) 3,014.9 TL 3,180.4 TL
Mühendis (1/4) 3,782.4 TL 3,990.1 TL
Teknisyen (Lise – 1/4) 2,632.2 TL 2,776.7 TL
Profesör (1/4) 7,194.9 TL 7,589.9 TL
Araştırma Görevlisi (1/4) 3,780.3 TL 3,987.9 TL
İmam-hatip 3,101.9 TL 3,272.1 TL
Avukat (1/4) 3,101.9 TL 3,272.1 TL
En düşük memur emekli aylığı 2,522 TL 2,660.4 TL

 

T.C. Kimlik Numarası İle Engelli Maaşı Sorgulama

Doğuştan yada sonradan geçirilen bir kaza- hastalık nedeniyle çalışamayan engelli vatandaşlar devletten düzenli olarak maaş almaktadırlar. Başvuru işlemleri tamamlandık sonra bir kaç yol ile maaş sorgulanabildiği gibi T.C kimlik numarası ile engelli maaşı sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

PTT şubelerinden edinilen e-devlet şifresi ile birlikte T.C kimlik numarasını yazarak girilen sistemde “engelli maaş sorgulama butonu” na basarak engelli maaşı bağlanıp bağlanmadığı ve de maaş miktarı öğrenilebilmektedir. Engelli maaşı sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/aspb-engelli-evde-bakim-odeme-sorgu adresine tıklayınız.

Bunun yanında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait ALO 144 nolu hattı arayarak da engelli maaş sorgulama işlemi yapılmaktadır

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

© 2014-2020 kredihesabi.com | Tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden izinsiz kopyalanamaz.