Kredihesabi.com

Temel İhtiyaç Kredisi Nedir? Nasıl Başvurulur?

Temel İhtiyaç Kredisi Nedir? Nasıl Başvurulur?

Temel ihtiyaç destek kredisi adı altında vatandaşlara 10 bin TL’ye kadar kredi alma imkânı sunan proje, Ziraat, Halk Bankası ve Vakıfbank gibi devlet bankaları aracılığıyla veriliyor. Korona virüsünün yarattığı ekonomik tahribatı hafifletmek ve vatandaşların nakit akışlarını düzenlemesine yönelik olarak kullanıma sunulan krediler, 36 ay vade ve 6 ay ödemesiz olarak veriliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan destek paketinden aylık geliri 5 bin TL altında olan vatandaşlar yararlanabilecek.

Oldukça düşük maliyetli ve düşük faizli olarak vatandaşın kullanımına sunulacak olan temel ihtiyaç destek kredisine açıklamanın ardından birkaç gün içerisinde 3,7 milyon kişi başvurmuş bulunuyor. Orta ve düşük gelire sahip vatandaşların yaşamlarına katkı sağlamak adına kullanıma sunulan Bireysel temel ihtiyaç destek kredisi, devlet bankaları tarafından veriliyor.

Temel İhtiyaç Desteğine Nasıl Başvuru Yapılır?

Temel ihtiyaç kredisine başvurunun birinci şartı, hane gelirinin 5 bin TL’den az olması. Bir diğer şart ise destekten faydalanmak isteyen vatandaşların Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıfbank’tan sadece birine başvuru yapabilme zorunluluğudur.

Başvurular sağlık tedbirlerinin korunmasına olanak sağlamak adına bankaların mobil uygulamaları ya da internet şubeleri aracılığıyla yapılıyor. Yapılan başvuruların incelenmesi sonrasında kredi kullanmasında herhangi bir engel bulunmayan vatandaşların banka hesaplarına aktarım yapılarak işlem sonlandırılıyor. Devlet bankaları tarafından ortak belirlenen kriterler doğrultusunda kullanıma sunulan krediler, kredi garanti fonu kefaleti ile veriliyor.

Temel İhtiyaç Destek Kredisi Ödeme Tablosu

Devlet bankalarının mobil uygulamaları veya internet bankacılığı vasıtasıyla yapılan başvurular, kısa süre içerisinde değerlendirilerek kredilerin hesaplara aktarımı gerçekleştiriliyor. Oldukça uygun maliyetlerle sunulan krediler 6 ayı ödemesiz olmak üzere 36 ay vadede ödeniyor. Buna göre devlet bankalarından verilen kredi miktarı ve ödeme tablosu ise şu şekilde oluşuyor.

1- Kredi Toplamı: 10 bin TL;

  • Kredi Vadesi: 36 ay
  • Ödemesiz Süre: 6 ay
  • Taksit Tutarı: (Kredi hesaba geçtikten sonraki 30 ay) 376 TL

2- Kredi Toplamı: 7,500 TL;

  • Kredi Vadesi: 36 ay
  • Ödemesiz Süre: 6 ay
  • Taksit Tutarı: 30 ay 282 TL

3- Kredi Toplamı 5.000 TL;

  • Kredi Vadesi: 36 Ay
  • Ödemesiz Süre: 6 Ay
  • Taksit Tutarı: 30 ay boyunca 188 TL

Kredi başvurularında aynı haneden sadece tek bir başvuru kabul edilirken, eşlerden de sadece birinin başvurusu dikkate alınıyor. Aylık eşit taksitler halinde ödeme ve oldukça düşük maliyetlerle kullanıma sunulan temel ihtiyaç kredisi, virüs salgını sebebiyle nakit akışı bozulan vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Normal faiz oranlarının oldukça altında tutularak ödeme kolaylığı sağlayan bankalar, borçların zamanında ödenmemesi hallerinde normal prosedürleri uygulayarak kredi borç tahsilinin yapılacağını belirtiyor.

Temel İhtiyaç Destek Kredisine Kimler Başvurabilir?

Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi adıyla duyurulan destek paketi, devlet bankaları aracılığıyla kullanıma sunulmuş bulunuyor. Vatandaşların korona virüs salgını sebebiyle bozulan nakit akışının düzeltilmesine yönelik olarak verilen kredi desteği 36 aylık vadeyle kullanılabiliyor. Eşit aylık taksit ödemeleriyle 10 TL ye kadar kredi veren bankalara, mobil uygulamalar veya bankaların internet şubeleri aracılığıyla başvuru yapılabiliyor. Başvuruda,

  • Her haneden yalnızca 1 başvuru yapılması,
  • Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Vakıflar bankasına başvuru yapılması,
  • Eşlerden sadece birinin başvuru yapabilmesi
  • Hane halkının aylık gelirinin 5 Bin TL altında olması gibi şartlar aranıyor.

Başvuruların incelenmesi sonrasında kredi çekmeye uygun olan vatandaşların banka hesaplarına aktarılacak olan paralar bankalardan alınabildiği gibi, sağlık tedbirlerine uyularak virüsün yayılmaması adına ATM’lerden de çekilebiliyor.

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

© 2014-2020 kredihesabi.com | Tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeden izinsiz kopyalanamaz.