Banka Talimatı Nasıl Yazılır? TALİMAT ÖRNEĞİ
Bankacılık işlemleri artık hayatımızın her alanına girdi. Elektrik, su faturası, cep telefonu; neredeyse tüm ödemelerimizi bankalar aracılığı ile yapıyoruz. Maaşlarımız banka hesap numaralarımıza yatıyor. Artık herkesin bir banka hesabı var. Bankalar, tüm işlemlerimize aracılık ediyorlar. İnternet bankacılığı, mobil bankacılık artık vazgeçilmez uygulamalar haline geldi. Temel ödeme işlemlerinde bu kadar önemli hale gelen bankacılıkta bilinmesi gereken önemli noktalardan bir tanesi: Talimat yazmak.
Banka talimatı nasıl yazılır? Dilekçe yazmak gibi de düşünebilirsiniz. Diyelim ki sizin adınıza görevlendirdiğiniz başka birisi işlem yapacak, bunun için bankaya bir talimat yazmanız gerekiyor. Belki de en sık kullandığımız banka talimatlarından bir tanesi, Otomatik Ödeme Talimatı olabilir. Bankaların en çok önerdiği, kullanılması için vatandaşlara kullanımı için sürekli önerdiği talimat olabilir, Otomatik Ödeme Talimatı. Faturalarınız için bunu yoğun olarak kullanıyor olabilirsiniz, son ödeme tarihlerini kaçırmamak için.
Bankaya herhangi bir işleminiz için, örneğin para yatırma, döviz alımı yapmak, döviz satışı yapmak gibi konularda bir talimat yazıyorsunuz. Bu talimat bankada çalıştığınız şube ekranına düşüyor ve işleminiz gerçekleştiriliyor. Böylece bankaya gitmeden istediğiniz işlemi gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Bu yazıda sizinle örnek bir banka talimat yazısı paylaşacağız.
İçindekiler
1) Banka Para Yatırma Banka Talimat Örneği:
…………………………………. Bankası ………………………. Şube Müdürlüğüne;
Şubenizde bulunan şahsıma ait …………………………………. numaralı hesabımdan …………………… TL tutarın …………………………………….. T.C kimlik numaralı ……………………………………………’a hesaba yatırılması hususunuzda bankanıza yetki verdiğimi beyan eder, bankanız tarafından gereğinin yapılarak …………………………………………………’a …………. TL tutarın yatırılmasını arz ederim.
Adı Soyadı:
İmza:
Tarih:
T.C Kimlik:
Adres:
2) Banka Para Çekme Talimatı Örneği:
…………………. BANKASI ALSANCAK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NE
tarafıma ait ve şubenizde bulunan ……………………………… nolu TL hesabımda bulunan meblağdan …………………….TL’nin daimi çalışanım …………………………………….’ya elden ödenmesi hususunda bankanıza yetki verdiğimi açıkça beyan eder, gereğinin yapılarak ilgili bedelin talimat verdiğim ………………….’ya ödenmesini saygılarımla arz ederim.
Adı Soyadı:
İmza:
Tarih:
T.C Kimlik:
Adres:
3)Banka Otomatik Ödeme Talimat Örneği:
Herhangi bir banka şubesinin evrak bölümünde matbu olarak hazırlamış Otomatik Ödeme Talimatı örneğine ulaşabilirsiniz. Bunu bizzat kendiniz doldurup bankaya iletebilirsiniz, bunun yanında internet bankacılığı ya da mobil bankacılık üzerinden fatura ve diğer ödemeleriniziçin otomatik ödeme talimatı da verebilirsiniz. Bu banka talimatlarına online olarak kullandığınız bankanın internet sitesi aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
…………………………………. Bankası ………………………. Şube Müdürlüğüne;…………………………………………………………………………………. A.Ş. tarafından ………………………………………… abone/tesisat numarasına ait borcumun, son ödeme tarihinde ………………………………………………………………….. Numaralı Mevduat Hesabımdan/Kredi Kartımdan tahsil edilerek, adı geçen kuruluşun Bankanız nezdindeki hesabına otomatik olarak süresiz yatırılmasını rica ederim.
Adı Soyadı:
İmza:
Tarih:
T.C Kimlik:
Adres:
4) EFT Banka Talimat Örneği:
…………………………………. Bankası ………………………. Şube Müdürlüğüne;
Şubenizde bulunan şahsıma ait …………………………………. numaralı hesabımdan …………………. TL tutarın ……………………………………………………..IBAN numarasına EFT yapılmasını ve oluşacak ücret, masraf ve vergilerin ………………………………………..numaralı hesabımdan tahsili için gereğinin yapılmasını arz ederim.
Adı Soyadı:
İmza:
Tarih:
T.C Kimlik:
Adres:
Banka talimatında dikkat etmeniz gerekenler:
Banka talimatlarınızı kurallarına uygun yazmanız gerekiyor, aksi halde işleminiz uygulamaya alınmayacaktır. Ev kirasını her ay ödersiniz, kredi kartı borcunuzu her ay ödersiniz, faturaları her ay ödersiniz. Ödemelerin sürekli ve düzenli olması gerekir, son ödeme tarihlerini kaçırmamanız gerekir. Bunun için Düzenli EFT/Havale Talimatı verebilirsiniz. Düzenli talimatlar en az üst üste 3 ödemeyi kapsayacak ve 5 yılı aşmayacak şekilde verilebiliyor.