ATM’den Kredi Kartı Borcu Nasıl Ödenir?
Kredi kartı borcunu ödemek isteyenler bunun için birkaç yöntem kullanabilir. En sık kullanılan kredi kartı ödeme şekli internet bankacılığı olmasına rağmen, bazı kişiler de ATM’den ya da direkt banka şubesinden kredi kartı borcunu ödeyebilmektedir. Bu yazımızda, ATM’den kart borcu nasıl yatırılır sorusuna açıklamalı olarak yanıt vereceğiz. ATM’den kredi kartı borcu nasıl ödenir? Kredi kartı borcunu kartsız işlemler şeklinde yatırmak mümkün müdür? İşte detaylar..
İçindekiler
Kart Borcunu Bankamatikten Nasıl Yatırabilirim?
Banka müşterileri şubeye giderek kart borçlarını ödeme imkanı varken daha çok zaman kaybetmemek adına ATM’den kart borçlarını yatırmak isteyebilirler. Peki kredi kartı borçları ATM’den adım adım nasıl ödenir? Bunun için kişilerin kredi kartı hangi bankaya aitse o ATM’den işlem yapabileceği gibi aynı zamanda diğer bankaların ATM’lerinden de işlemler yapılabilmektedir. Ama bunun için ek işlem ücretleri ödenmektedir. Bundan dolayı ilk etapta sadece kişinin banka hesabının olduğu banka ATM’sine kart borcunun nasıl yatırılacağını ayrıntısı ile izah edeceğiz.
Açıklamalı Kredi Kartı Ödeme Adımları
Hangi banka ile çalışılıyorsa o bankanın ATM’sine gelir kredi kartı yuvaya yerleştirilir. Kredi kartı şifresi girildikten sonra sırası ile aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır.
- Adım: Kredi kartı yuvaya yerleştirilir ve kart şifresi girilir
- Adım: Ödemeler tuşlanır
- Adım : Kredi kartı ödemeleri tıklanır
- Adım: Kendi kredi kartına ya da başka kredi kartına seçenekleri içinde kendi kredi kartı borcuna ödeme seçeneği işaretlenmelidir
- Adım: Daha sonra ödemenin hesaptan mı yoksa para yatırarak mı olacağı işaretlenmeli ve devam tuşuna basılmalıdır
- Adım: hesap seçilip daha sonra kaç para yatırılacağı işaretlenecektir. Asgari ödeme ve dönem borcu şeklinde çıkan seçenekler dışında kendiniz de özel bir tutar girişi yapabilirsiniz.
- Adım: tutar girildikten sonra işlem onaylanır ve makbuz istenir. Kredi kartı borcu ödeme işleminde herhangi bir sorun olması durumunda kartınız ile birlikte paranız da iade edilir.
Not: Kredi kartı ödeme işlemlerinde yaşanabilecek herhangi bir sorun ya da aksama ihtimaline karşı mutlaka makbuzunuzu isteyiniz. Bunun yanı sıra para yatırma işlemi sonrası hemen ATM’den ayrılmak yerine yaklaşık olarak 10-15 saniye kadar ATM’yi kontrol etmeli ve paranın geri iade edilme ihtimaline karşı tedbir almalısınız.
ATM’den Kart Ödemelerine Komisyon Alınıyor Mu?
ATM’lerden yapılan kart ödeme işlemleri için bankalar herhangi bir işlem masrafı almamaktadır. Ama bu durum kredi kartının aynı banka ATM’sinde ödenmesi durumunda geçerlidir. Farklı ATM’lerden kredi kartı ödemesi yapmak isteyen müşterileri bunun için her bankaya göre değişmekle birlikte yaklaşık olarak %1-3 arası işlem ücreti öder. Bu oranların miktarı yatırılan paraya göre değişebilmektedir. Örneğin, 100 TL yatıran birinden 3 TL işlem bedeli alınırken, 2000 TL yatıran birinden 60 TL işlem bedeli alınabilir.
ATM’den Kartsız İşlemler İle Kredi Kartı Borcu Ödenir Mi?
Kredi kartı borcunu ödemek isteyenler elinde kredi kartı ya da banka kartı olmadan kart borcunu ödeyebilir mi? Bunun için birçok banka müşterilerine kartsız ödeme imkanı tanımaktadır. Kartsız işlemler tuşlanıp T.C kimlik numarası ile giriş yapıldıktan sonra ödemeler ve hesaptan kart ödemesi seçilerek kartsız işlemler kullanılarak kredi kartı ödemeleri yapılabilir.