Banka Şikayet Dilekçe Örneği
Günlük hayatımızda ekonomik yaşamın getirdiği bir zorunluluklardan dolayı bankalar ile sürekli bir etkileşim halinde oluruz. Bankalar ile yaptığımız işlemlerde anlaşmazlık olduğu zamanlar mutlaka olmuştur. Ve bankacılık sektöründe, müşteri-banka arasındaki münasebetlerde genellikle ipler bankanın elindedir. Bu yüzden mağdur olan genelde müşteri olur. Siz de mağduriyet yaşadığınızda, buna karşı etkili yöntem olan, banka şikayet dilekçesi yazabilirsiniz. Bu yazımızda banka şikayet dilekçesi ve bir örneği ile sizlere yardımcı olacağız.
İçindekiler
Banka Şikayet Dilekçesinden Önce “Çağrı Merkezi” ni Arayın
Banka ile yaşadığınız bir anlaşmazlık olduğunda ilk olarak bankanın çağrı merkezini aramanız kısa yoldan çözüm bulmanızı sağlayacaktır. Bankalarda her şubenin bir puanlaması vardır. Bu puanlamalar şube performansına etkili olduğundan şubeler şikayet konusu olmak istemezler. Bu nedenle ilk adım olarak yaşadığınız sorunu bankanın çağrı merkezi yetkilisine iletmelisiniz.
Banka Şikayet Dilekçesi ve Sonraki Aşamalar
Bankayla anlaşmazlık yaşadığınızda öncelikle yapmanız gereken ilk iş bankanıza yazılı müracaat etmenizdir. Yaptığınız müracaat olumsuz karşılanırsa ikinci olarak kaymakamlıklarda bulunan tüketici koruma hakem heyetine başvuracaksınız. Bundan da sonuç çıkmadığında, TBB (Türkiye Bankalar Birliği) hakem heyetine başvurmanız gerekmektedir. Sonra ki adım artık son merci olarak BDDK (Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu)’dır. Bu basamakların hiçbirinden sonuç alamadıysanız son çare olarak hukuki başvurunuzu banka aleyhinde yapmanız gerekecektir. Ama işlem basamaklarını mutlaka takip edin.
Banka Şikayet Dilekçesi ile İlgili Tek Tek İşlem Basamakları
- İlk yapmanız gereken bankanıza başvuru yapmanızdır. Bankanızdan gelecek olan yazılı cevabın süreleri; kredi kartı için 20 gün diğer bankacılık işlemleri içinse 30 gündür.
- İtirazınızın olumsuz bir şekilde cevaplandırılması durumunda, bu cevaptan sonra 60 gün içerisinde kaymakamlık tüketici hakem heyetine aldığınız ret cevabı ile başvuru yapıyorsunuz.
- Buradan da alacağınız olumsuz cevabı süre geçirmeden hemen Türkiye Bankalar Birliği hakem heyetine başvuracaksınız.
- Arkasından bankacılık en üst karar organı olan BDDK’ya başvuru yapıyorsunuz.
- Yaptığınız bütün başvuruların olumsuz sonuçlaması sonrası artık hukuki aşamaya geçiyorsunuz. Bu basamağa kadar bütün başvuru ve ret evraklarını dava dosyanıza mutlaka koyacaksınız.
Banka Şikayet Dilekçesi
Aşağıda yer alan, kredi kartı hesap işletim ücretine karşı bankaya yapılan şikayet dilekçe örneği ile karşılaştığınız bir problemle ilgili itiraz edebilirsiniz.
AK BANK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
238438866 numaralı hesabımdan, 25/09/2016 son ödeme tarihli Hesap Bildirim Cetvelinde yer alan 20.00 TL (Yirmi TL). tutarlı hesap işletim ücreti talebiniz 4077 sayılı yasaya göre haksız olup Hesap Bildirim cetveline itiraz ediyorum.Talep edilen 20. 00 TL (Yirmi TL) hesap işletim ücretinin bir sonraki hesap bildirim cetvelindeki tutardan mahsubunu diler aksi takdirde hukuki yollara başvuracağıma bildiririm.
Gereğini arz ederim.
Adı- Soyadı
İmza
Şube Şikayet Dilekçesi İçin Tıklayın.
Yukarıdaki itiraz dilekçenize, bankanızın sizden kesmiş olduğu parayı gösteren makbuzu ekleyin. Aynı şekilde yukarıdaki itiraz basamaklarını uygularken, bir önceki evrakları da yeni başvurularınızda mutlaka kullanın. Eksik evrak başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir.
Bana kredi cikmiyor neden ogrene bilirmiyim
Müşteri hizmetlerine ulasamıyorum dönüş yaparmısınız en kısa sürede