Peşinatım Yok Konut Kredisi Çekebilir miyim? (EVİN TAMAMINA KREDİ)
Faizler Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesine inince konut piyasası canlandı. Fırsatı kaçırmamak istemeyen vatandaşlar ev bakmaya başladı, öyle ki peşinatı olmayanlar dahi ev arayışına girdi. Peki, peşinatı ya da halk arasındaki deyimle hiç birikmiş parası olmayan kişiler konut kredisi çekebilirler mi? Sizde peşinatım yok konut kredisi çekebilir miyim diye soruyorsanız cevabımız, Evet! Peşinatı olmayanlar kişiler bankalardan konut kredisi kullanabilir, evin tamamı için yani yüzde 100 konut kredisi alabilirler. Ancak peşinatı olmayan kişilerin bunun yerine bir ipotek göstermeleri gerekiyor.
Bu yazımızda peşinatsız konut kredisi çekmenin yöntemleri nelerdir, hangi bankalar peşinatsız konut kredisi kullandırmaktadır buna bakacağız. Satın almak istediğiniz evin tamamına kredi kullanabilirsiniz, ancak peşinatsız konut kredisi kullanabilmeniz için bankaların talep ettiği temel bir şart var: O da ipotek değeri olan bir mesken (ev) gösterebilmenizdir. Burada da şuna dikkat etmek gerekiyor, ipotek göstereceğiniz evin tapusunun sizin üzerinize olması şart değil!
İçindekiler
- 0.1 1) Peşinatsız Ev Kredisi Veren Bankalar Tarafından %20 İhtiyaç Kredisi Yöntemi
- 0.2 2) Peşinatsız Konut Kredisi Çekmek İçin Gayrimenkul İpotek Gösterme Yöntemi
- 1 Peşinatsız Ev Kredisi Veren Bankalar Listesi
- 2 QNB Finansbank Peşinatsız %100 Konut Kredisi Koşulları
- 3 B) Garanti Bankası Peşinatsız Konut Kredisi
1) Peşinatsız Ev Kredisi Veren Bankalar Tarafından %20 İhtiyaç Kredisi Yöntemi
Hiç paranız yok, yani peşinatınız yok ancak bir ev sahibi olmak istiyorsunuz ne yapacaksınız? Bankaların bunun için geliştirdikleri bir yöntem var, peşinat yerine ihtiyaç kredisi kullanıyorsunuz. Evin kalan tutarı için de konut kredisi kullanıyorsunuz. Şöyle oluyor: Parası olmayanlara ihtiyaç kredisi yöntemi ile yüzde 20 oranında ihtiyaç kredisi kullandırılabilir. Diyelim ki satın almak istediğiniz evindeğeri 200.000 TL. Eksper firması da evin değer hesaplaması sonucunda fiyatını 200 bin lira olarak belirledi. Bu durumda 200.000/ %80 hesaplaması sonucunda 160 bin lira konut kredisi çekebilirsiniz. İhtiyacınız olan 40 bin lira peşinat için ise bireysel ihtiyaç veya tüketici kredisi kullanabilirsiniz.Garanti Bankası, Akbank, İş Bankası, HSBC, TEB, Vakıfbank, Ziraat, Finansbank, Denizbank peşinatı olmayanlara ev almak için ihtiyaç kredisi veren bankalar arasında yer alıyor.
2) Peşinatsız Konut Kredisi Çekmek İçin Gayrimenkul İpotek Gösterme Yöntemi
Ev almak için peşinatı olmayanların başvurabileceği diğer bir yöntem de gayrimenkullerini ipotek göstermektir. Tahmin edebileceğiniz üzere bu yöntem ile bankalar ve finans kuruluşları evin değerinin çekilen krediden düşük olması nedeniyle, kendilerini sağlama almak ve kredinin ödenememesi durumunda ipoteği bozdurup, kendi zararlarını karşılamayı hedeflerler. Bu nedenle
ev sahibinin veya üzerine kayıtlı arsa, tarla, bağ, bahçe, ev, daire, müstakil ev ve benzeri eksper tarafından değer biçilebilecek bir gayrimenkulü ipotek altına alarak kredi verirler. Bu hesaplama yönteminde, ikinci konut veya emlağın değeri ne ise, bu değer kapsamında kredi kullandırılır.
BURAYA DİKKAT!
Peşinatsız Ev Kredisi Veren Bankalar Listesi
- Akbank AŞ
- QNB Finansbank
- Odebank
- Garanti bankası
- Ziraat Bankası
- Vakıfbank
- Şeker bank
- Türkiye Halk Bankası gibi birçok özel sermayeli veya kamu sermayeli bankadan konut için yüzde yüz kredi
QNB Finansbank Peşinatsız Konut Kredisi: QNB Finansbank, peşinatsız yüzde 100 konut kredisi kullandırıyor ancak bunun bazı şartları var.
QNB Finansbank Peşinatsız %100 Konut Kredisi Koşulları
- Kredinizi TL cinsinden kullanabilirsiniz.
- Hem mevcut hem de satın alınacak konut için eksper değerlendirmesi yapılır.
- Yalnızca tapuda “mesken” olarak görünen yerler için gerçek kişiler tarafından kullanılabilir.
- Sabit faizli kredilerde kredi taksitlerinin bir ya da birden fazlasının erken ödenmesi talep edildiğinde, kalan vade 36 ayı aşmıyorsa ödenen anapara tutarının %1’ini, 36 aydan fazla ise %2’sini geçmeyecek tutarda masraf tahsil edilir.
- Teminat olarak mevcut evinizin ve satın alınacak evin gösterilmesi yeterlidir. Genel olarak kefil koşulu aranmamakla birlikte bankamız gerekli gördüğü durumlarda kefil talep edebilir.
QNB Finansbank 4 Adımda Peşinatsız Konut Kredisi Başvuru Süreci
1- Başvuru Süreci
Peşinatsız %100 Konut Kredisi’ne QNB Finansbank şubeleri veya web sayfasından başvuru yapabilirsiniz. Gerekli evrakları eksiksiz bir şekilde teslim etmenizin ardından kredi başvurunuz değerlendirmeye alınır. Başvurunuzun hızlıca işleme konması için gerekli evraklar* ise şu şekildedir:
- Satın alınacak konutun tapu fotokopisi,
- Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı),
- Güncel tarihli herhangi bir fatura,
- Maaş bordrosu veya gelir belgesi.
* Yapılacak inceleme sonrası QNB Finansbank ek evrak veya teminat talep edebilir.
2- Ekspertiz Değerlendirmesi
Krediniz onaylandıktan sonra 3 iş günü içerisinde evinizin ekspertiz değeri belirlenir. Ekspertiz değeri alabileceğiniz kredi tutarınızı belirleyecektir.
3- Ödeme Planı
Ödeme planınız bütçenize ve talep ettiğiniz ödeme sıklığına uygun olarak belirlenir. Evrakların imzalanması için QNB Finansbank şubesine davet edilirsiniz.
4- İpotek ve Satış İşlemi
Satın alacağınız evin bağlı olduğu Tapu Müdürlüğü’nden alacağınız randevu saatinde QNB Finansbank tarafından size özel görevlendirilen personel ile ipotek ve satış işlemi gerçekleştirilir. İpotek tesis süreci tamamlanır.
-
B) Garanti Bankası Peşinatsız Konut Kredisi
Diyelim ki zaten halihazırda sahip olduğunuz bir ev var ve yeni bir ev daha almak ama peşinat ödemek istemiyorsunuz… İşte böyle bir durumda Garanti Bankası da hiç peşinatsız konut kredisi kullandıran bankalar arasında alıyor. Tabii ki burada da şartlar var: Hem yeni alacağınız evi hem de eski evinizi ipotek ettirerek evin %100’ü değerinde kredi çekebiliyorsunuz.
Garanti Bankası Peşinatsız Konut Kredisi Özellikleri
- Kredinizi TL cinsinden kullanabilirsiniz.
- Kredinizi 240 aya kadar vadelendirebilirsiniz.
- Faiz tipinizi sabit veya değişken olarak belirleyebilirsiniz.
- Satın alacağınız konutun ekspertiz değerinin %100’üne kadar kredi kullanabilirsiniz.
- %100 Mortgage kredinizi kullanırken, aynı zamanda diğer mortgage ürün özelliklerinden faydalanabilir, farklı ödeme planı seçeneklerinden size uygun olanı tercih edebilirsiniz.
- Masraflar, %100 Mortgage özelliklerinin yanı sıra tercih edilen ürününe bağlı belirlenir.
- Yeni satın alınacak konutun yanı sıra müşterinin mevcut konutuna da ekspertiz yapılacağından, standart uygulamadan farklı olarak iki ekspertiz ücreti tahsil edilecektir.
- Teminat olarak, mevcut konutunuzun ve satın aldığınız evin ipoteği alınacaktır.
- Genel olarak kefil koşulu aranmamakla birlikte, gerekli görürse kefil talep edebilir.
- Sadece “mesken” alımı amacıyla ve gerçek kişiler tarafından kullanılabilir.
- Sabit faizli kredilerde erken ödeme yapılması durumunda, ödenen tutar için “erken ödeme tazminatı” uygulaması geçerlidir.
Mortgage (Konut Kredisi) Başvuru Şartları ve Başvuru İçin Gereken Belgeler
Mortgage vermeden önce bankalar kimlik bilgilerinizi ve gelirinizi doğrulamak için bazı bilgi ve belgeler isterler. Aşağıda mortgage başvurusu için tüm bankaların istediği ortak belgeler listeliyoruz. Ancak sizin de tahmin edebileceğiniz gibi her bankanın istediği belgeler farklı olabilir.
İstenen Peşinat Yüzdesi
Satın alınacak taşınmaz bedelinin %20-25 gibi bir miktarının peşinat olarak ödenmesi gerekmektedir. Bu peşinat konut fiyatlarının düşmesi ve sizin geri ödeme zorluğu yaşamanız durumunda bankanın teminatıdır.
Kefil Gereksinimi
Mortgage yani konut kredisi verilirken üzerine kredi alınan taşınmaz teminat olarak ipotek yapılır. Buna rağmen birçok banka enaz 1 kefil istemektedir.
Peşinatsız Konut Kredisi Başvurusu için Gereken Belgeler
- Kişisel
- Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport)
- İkametgâh İlmühaberi
- Maaş Bordrosu veya serbest meslek sahipleri için Vergi Levhası
- Alınacak konuta ilişkin
- Kat Mülkiyeti Tapusu ya da
- Kat İrtifakı Tapusu ve Yapı Kullanım İzin Belgesi ya da
- Kat İrtifakı Tapusu ve İnşaat Ruhsatının Fotokopileri
Başvuru Formunda İstenen Kişisel Bilgiler
- Ad, Soyad
- T.C. Vatandaşlık No.
- T.C. Bireysel Vergi No.
- Adres (Ev, iş ve cep)
- Telefon (Ev, iş ve cep)
- Kiracı veya Ev Sahibi olma durumu
- Meslek ve Ünvanlı
- Öğrenim durumu
- Askerlik durumu
- Medeni durumu
Başvuru Formunda İstenen Mali Bilgiler
- Otomobil marka ve yılı
- Taşınmaz mülk listesi
- Gelir (Maaş, Kira, Faiz ve Diğer)
- Gider (Aylık net gider)
- Diğer bankadaki hesaplarınız
Yaptırılması Zorunlu Sigortalar
- Bireysel yaşam sigortası
- Konut sigortası
- Deprem sigortası
Eğer internet üzerinden kolayca konut kredisine başvurmak istiyorsanız hemen İnternetten Konut Kredisine Başvurma yazımızı okuyabilirsiniz.